Food

Menukaart
Reserveren t/m 9 p
Reserveren vanaf 10 p
Catering


Thought

Nieuws & Acties
Samenwerking
Dara Gift Card
Werken bij
Over Dara
Contact

Lente, zomer, herfst of winter

ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE

Nederlanders. We staan erom bekend dat we mopperen. Vooral over het weer. Terwijl we tegelijkertijd zó boffen. Waarom? Die seizoenen! De krokussen in bloei: de lente. Winterkou: naar binnen en de kaarsen aan. Prachtige kleuren in het bos, dat is de herfst. Zand tussen je tenen: zomer! En ja, die zomer lonkt. Vooral na de wintertijd. Dat zal vrijwel iedereen beamen.

Lange zomeravonden
Als tussenstap is daar de lente. De vogels zingen, de knoppen komen uit en we krijgen weer wat kleur op ons gezicht. Het vettere eten van de winter maakt langzaam plaats voor knapperige verse groenten met een sap van zomers fruit.

We fantaseren over lange zomeravonden. Voel je die bries? Zie je jezelf al zitten? Op een terras aan de waterkant met je allerliefsten.

Eten volgens het seizoen
Aarzel niet, trek die wintertrui uit! En adem de frisse lucht in. En combineer het nuttige met het aangename. Waar we in de winter vaak warm ontbijten, hunkeren naar een dampende kom soep en verwarmde curry’s, verlangt je lichaam in de zomer juist naar een frisse salade met rauwe groenten. Logisch en tegelijkertijd handig. Eten volgens het seizoen is namelijk niet alleen goed voor het milieu en je budget, maar ook voor je lichaam en geest. Wat je eet beïnvloedt hoe je je voelt. Bovendien bevatten seizoensproducten de meeste voedingswaarde.

De seizoenen, ze zijn echt zo gek nog niet. Het begint met ze bewust te ervaren. Of het nu gaat om weer of voedsel: always look on the bright side of life. Welk seizoen het ook is. Eetsmakelijk en graag tot ziens op het terras!

Dit bericht is gepost in Zomer. Bookmark de link.